Nesnelerin İnterneti Nedir?

Nesnelerin interneti günlük hayatımızda ve iş hayatımızda gün geçtikçe artmaya devam ediyor. İnsan müdahalesi olmadan nesnelerin kendi aralarında belli portallar ile iletişim kurması ifade edilir. Nesnelerin interneti bir taraftan akıllı nesnelere gönderme yaparken diğer taraftan da mobil cihazlar ve tabletler ile birlikte akıllı cihazlara gönderme bulunuyor. Akıllı nesneler mobil olarak bir erişime sahiptir. İsterseniz İnternet üzerinden daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Nesnelerin İnterneti Güvenli Midir?

Nesnelerin interneti pek çok açıdan faydalı olsa da bazı sorunları da olduğu söylenebilir. Özelliklede veri güvenliği sorunu bunların başında yer alıyor. Evlerimizde ya da işyerlerimizde akıllı nesneler bizler ile ilgili pek çok verinin kayıt altına alınmasını sağlıyor. Bu verilerin bir başkasının eline geçmesi riskli ve güvenlik sorunlarını da beraberinden getiren bir durumdur. Eğer nesnelerin interneti hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak isterseniz eğer https://tilki.net üzerinden ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de Nesnelerin İnterneti

Türkiye’de nesnelerin interneti yeni gelişmekte olan bir sektör olduğunu söyleyebiliriz. Bu sektörün kendi içerisindeki gelişimi ile birçok girişimciye ilham veriyor. Akıllı cihaz ve mobil internet kullanımının gün geçtikçe artması ile sağlık, spor, enerji gibi pek çok alanda internete olan ilgi artıyor. Türkiye’de bulu teknolojisine artan ilgi ile nesnelerin interneti pazarının büyüyeceğini söyleyebiliriz. Dilerseniz bu konu hakkında daha fazla içeriğe ulaşmak isterseniz Tilki.net üzerinden erişebilirsiniz.